miércoles, 5 de septiembre de 2012

Setembre, el mes del Carpfishing


L'amor per el carpfishing pot arribar a extrems inimaginables (Foto: Angel giribet)
Ha arribat el setembre, el qual és sens dubte el millor mes per practicar una de les modalitats més populars de pesca a les terres de ponent, el Carpfishing (pesca de la carpa), ja que durant aquest mes, amb la baixada de temperatures, les carpes aprofiten per menjar al màxim abans de l'arribada del fred, on la falta d'aliments provocarà una severa inactivitat sota l'aigua.
El carpfishing, va néixer de la mà de Kevin Nash pels volts de 1978 a Anglaterra, qui, en lloc de ficar l’esquer a l’ham, va ficar-lo separat gràcies a un tros de fil.
Muntatge clàssic amb un boilie (Foto: Balkivia.net)
Això va permetre l’ús d’esquers més grans i substituir els clàssics cucs de terra o el blat de moro per els boilies (boles de farina i ou amb diferents aromes i sabors).
Boilies fets de farina i ou (Foto: Jorge Fernández)
Avui en dia, el carpfishing s’ha fet molt popular entre els pescadors i es una de les modalitats més triades entre aquells qui s’inicien en el món de la pesca. Alguns ho fan degut a les espectaculars captures que es poden obtindre (carpes de fins a 20kg) i altres ho trien degut a la filosofia que promou, anomenada “catch and release” que consisteix en tenir cura dels animals, es a dir, pescar per plaer, tractant amb respecte les captures un cop fora de l’aigua, treure l’ham i curar les possibles ferides de l’animal, en el menor temps possible per tal de retornar-lo al se hàbitat natural, no però sense haver-ne fet la instantània pertinent de record.
Retorn de la carpa a l'aigua (Foto: Enzo Filomeno)
 Els carpistes lleidatans tenen diferents indrets per practicar aquesta modalitat, poden començar a provar en un embassament com per exemple Utxesa, poden buscar alguns llocs al llarg del riu Segre o si no, es pot començar a fer kilòmetres  i provar diferents llocs com per exemple:  la Granja d’Escarp, Flix, Mequinensa, Caspe, Sant Llorenç de Montgai, etc. Un bon lloc per pescar grans carpes serà aquell en el que el medi afavoreixi les seves condicions de vida, per la qual cosa, no queda res mes a fer que envoltar-se de natura en busca del millor lloc per pescar.
Sant Llorenç de Montgai (Foto: Aleix Vázquez)
 I de fet, és ací es on rau la màgia del carp-fishing, en gaudir de la natura, però sense provocar repercussions negatives a les captures ni al medi que les envolta. El pescador de carpes es limita a ficar un parell de canyes en el seu trípode (aparell que subjecta les canyes) i espera pacient hores i hores o fins i tot dies fins que per fi, durant uns segons, l’alarma vibra i els cors dels pescadors salten d’emoció amb el desig de que aquesta, sigui per fi, la seva gran carpa. 
Un bon exemplar de carpa (Foto: Manu Filomeno)

No hay comentarios:

Publicar un comentario